Basic safety

Både igår och iförrgår var jag på utbildning inför mitt nya jobb, vi gjorde en basic safety utbildning en många olika utbildningar man måste genomgå och klara för att få lov att arbeta ombord. 
 
Vi lärade oss mycket om HLR, hur man ska ta hand om skadade personer, vad man ska göra och vad man inte ska göra. I tisdags var det bara teori men igår var det mer praktiska övningar. 
 
Jag ska ju som sagt jobba på ett passagerarfartyg så det gäller att veta så mycket man kan om säkerhet och hur man ska agera i olika situationer och helst ska allt sitta i ryggmärgen! Så igår fick vi "bada" i havet(!) och prova på hur det är att sitta i en flotte samt hur man gör för att vända en flotte, kallt är nog bara förnamnet på vad det var. Nästan ingen känsel i fingrarna och en överlevnadsdräkt som läcker in lite vatten gör att man inte är så kaxig längre.. 
 
Förutom mellan 2-3 lager med byxor och tröjor hade vi dessa överlevnadsdräkter på oss när vi var i vattnet
 
Hade inte ett lika stort leende på läpparna när vi var färdiga men det var väldigt roligt och lärorikt men enormt kallt!!
 
 
Hela tisdagen var det en tjock dimma på Öckerö och man såg bara ett par meter ut men igår kom solen äntligen fram 
 
Förutom att öva på HLR och hur man vänder flottar hade vi brandövningar. Fick släcka olika bränder och gå in i en svart korridor för att släcka en eld men också rädda en person. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback