Aldrig mer ätardagar

Usch! Mår så illa..
Föll för att ha en ätardag och köpte mig en choklad på 100g och gissa om jag mår dåligt!!? Min mage är uppsvullen som aldrig förr men kan nog också vara för den där yoghurten och väldigt söta men goda granola som det blev till frukost.

Nä, aldrig mer att jag ska ha en ätardag! För vissa funkar det ju hur bra som helst men inte för mig märker jag. Kommer bara att köra på med nyttiga och bra saker då blir både jag och magen glad.

Känns konstigt att det ska vara svårare med kosten på jobbet än hemma men hemma finns det som finns eller som vi väjer att köpa här kan ju inte jag bestämma vad som ska finnas och inte.


Nike Flyknit Lunar1

Skrev i förra veckan att jag kännde av mina benhinnor endel och har kommit på varför, jag har nog använt mig utav mina Nike Free Run något för mycket. 
 
Älskar mina Free Runs men man ska ju inte använda dom för ofta eller till för långa distanser något jag inte tänker så mycket på.. Har börjat att kolla in ett par nya Nike som jag kan ha som en bas och sedan komplettera med dom andra. 
 
Nike Flyknit Lunar1, någon av er som använder dom? Vad tycker ni? 
 
 
 
 
 
Bara färgerna gör ju att man älskar dom! Dom får bra kritik från andra löpare på Nike.com där bilderna kommer ifrån

At work

Yes är på jobbet igen..
Igår var det ganska lugnt men blir nog lite mer idag med tanke på att det är fredag.

Hjälpte till uppe restaurangen på kvällen, är roligt att vara där! Nu blir deg att ta på sig städkläderna istället och göra sug redo men är lika kul att stöda även om det är roligt på så olik sätt..

https://cdn3.cdnme.se/4045645/7-3/pic_517a0180e087c33ae93b43a4.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4045645/7-3/pic_517a0180e087c33ae93b43a4.jpg" class="image">


BPM - Spring i takt med din musik

Tillhör du också dom som måste ha musik när du tränar? Jag är verkligen en utav dom, musik för mig är ett måste i varje fall när jag konditionstränar, det går bara inte utan eller jo det går men inte lika lätt.. 
 
Jag brukade alltid lägga in all musik som jag tyckte om och köra på med hög volym, konstigare än så var det inte. Nu det sista har jag läst mycket om BPM och har hittat många spellistor där det står hur många BPM den ligger på men har aldrig tänkt på vad det innebär men nu vet jag! 
 
BPM- Beats per minute - taktslag per minut
 
Högre BPM = snabbare låt = du springer snabbare 
Visst får man mer energi och rycks lättare med i snbba låtar så visst stämmer det! 
 
Hur många BPM har du? 
Räkna dina steg! 
Löp som vanligt men räkna dina steg under en minut sedan kan du välja låtar ut efter detta men du behöver inte jättenoga det går bra med låtar som har 2-4 BPM mer eller mindre. 
 
 
På sidan Jog.fm kan du hitta musik som passar just till dig och ditt tempo, man skriver in hur många minuter/kilometer man springer och så får man upp låtar som passar in sedan är det bara att välja och vraka bland dessa.. 
 
 

Closer and closer

Förstår inte själv hur jag kan vara så lugn, inom loppet utav två månader ska jag ställa upp i två "tävlingar" jag ska totalt springa 6,2mil!! 
 
Den 18maj ställer jag i Göteborgsvaret och den 1juni står jag på startlinjen i Stockholm för att ta mig igenom 4,2mil och genomföra Stockholm Marathon, vet inte om jag ens vet vad jag gett mig in på vilket kanske är bra på ett sätt.. 
 
Ska få till ett längre distanspass någon dag i veckan, har sprungit 2mil som längt innan men tror det kan vara bra att få in lite mer just för att öva på att kunna dricka under passet, och att klara av det utan att ramla ihop. 
 
 

Granola & Müsli

Om man vill ha lite variation till sin yoghurt/fil eller kanske kesella som jag alltid äter till frukost är granola och müsli ett bra tips speciellt om man gör det själv! Finns många bra märken nu mera som är både goda och med ok innehåll men så finns det ju dom som innehåller mer socker än nötter/frön.. 
 
Här kommer ett recept på granola och ett på müsli, jag ska prova att göra dom direkt jag kommer hem från jobbet, blev väldigt sugen på båda två nu när jag satt här och googlade runt. 
 
Granola 
 
2 dl hackad mandel
2 dl hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/3 dl hela linfrön
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1 msk kakao
3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)
ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)
 
Blanda ihop allt och lägg ut det på en plåt sedan ska det gräddas i ugnen på 150grader i 20-30min men håll koll så att det inte bränns, men lite färg gör nog inget. Rör om några gånger 
 
 
Müsli

1 dl skalade hasselnötter (Gott liv)
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl gojibär
1 dl valnötter
½ dl mandelflarn/mandelflisor
½ dl pumpafrön

Grovhacka valnötter, hasselnötter blanda sedan ihop det med resten. 

 

 


Rea - Måste att handla

Var på ett kort möte inne i stan idag och när jag ändå gick föbi Cubus kunde jag inte missa att det var 30% rea på alla damkläder, som gjort för att jag skulle falla dit.. 
 
Kom ut med en tröja och en låång klänning, är lite osäker på klänningen hade behövt en storlek mindre då hade suttit perfekt men ska prova den en gång till och känna efter lite mer. Behåller jag den kommer jag(läs mamma) behöva sy upp den för den var nog gjort för någon dubbelt så lång som mig. 
 
 
 
 
Föll mycket för mönstret och banden
 

Hjälp mig välja!

Nu är det bestämt, jag ska klicka hem väskan jag gått och dreglat över ett par månader.. 
 
Men just för att jag kollat och kollat på den så länge är jag osäker på färgen - svart eller marinblå?? Älskar dom lika mycket båda två, hade varit roligare med blå då 9 av 10 jag sett med väskan har just svart. Känns också som att svart är en färg som jag ofta väljer på väskor. 
 
Så vilken tycker ni?
 
 
 
Bilderna kommer från Wakauu.com och det är där jag kommer beställa väskan ifrån

Frulle med stil

 
Blev en väldigt god och ganska fin frukost idag, får passa på när man har tiden och orken till det.  Blandade varma hallon tillsammans med kesella och en skopa proteinpulver, jättegott och ett smidigt sätt att få i sig lite extra protein. Ett tips är ju att välja bär som man vet passar ihop med smaken av det proteinpulver man har.. 
 
En stor mugg med te är ett måste för mig på morgonen! Köpte nästan en mugg från varje ort/plats jag besökte i USA, så har ett par här hemma. 
 
 

Nike+ running

 
Vädret var perfekt, solen sken och Slottsskogen var full med människor som gick, sprang eller bara njöt av att vara lediga, helt enkelt en perfekt dag för lite löpning! Blev en lite längre runda men hade hoppas på att den skulle blivit ännu längre, är aldrig nöjd.. Behinnorna gör sig fortfarande påminnda men det gick ändå ok. 
 
Någon av er som har tips på hur man ska hitta tillbaka till sitt vanliga flow? De senaste rundorna har gått både saktare och kännt jobbigare, vad ska man göra eller inte göra??

Instamoments 8

  
  
 
 
 
 
 
Tbt - min vecka i riksdagen 2008 // Mot gymmet // Coops nya take away disk med massa goda och nyttiga saker // Ny favorit från Loka // Motiovationen fylldes på // Härlig lunch med föräldrarna i solen // Nytt mode för din bil // Då och nu, jag 2011 och idag 2013
 
 

Matdagboken.se

Det har blivit mer och mer populärt med att skriva träningsdagböcker och det är verkligen en bra idé dels för att man själv ser hur man utvecklas och man kan gå tillbaka och få motivation/inspiration. Jag vill tipsa om en sida där man dels kan föra träningsdagbok men också matdagbok, något som även det blivit mer och mer populärt. 
 
Matdageboken.se heter sidan som jag länge använt mig utav och jag tycker den är bra, när jag började använda den var den toppen men nu det skapast plussidor och saker som förr var tillänga för alla kostar nu pengar. För att få tillgång till plussidorna kostar det 39kr/månaden, vill inte veta vad för skräp jag lägger dom pengarna på... 
 
Hur fungerar då sidan..?
 
Man måste bli medlem, helt gratis! Man väljer själv hur mycket som ska synas och hur många som ska kunna se din profil. Man lägger in sin starktvikt och målvikt så får man reda på hur många kalorier/dag man ska äta för att nå detta. 
 
När du blivit medlem är det bara att sätta igång, man väljer först vilken måltid det är man vill lägg maten under. 
 
När man valt detta är det dags att hitta det livsmedel/dryck man har eller ska äta. Det finns två sätt att göra detta på, antingen tittar man i livsmedelsdatabasen och förhoppningsvis finns det där, gör det däremot inte det kan man om man har Plussiodrna lägga till sina egna livsmedel. 
 
När all mat och dryck är inlagt går man vidare och då får man upp två diagram. Det vänstra visar hur mycket protein, fett och kolhydrater man fått i sig i procent, det högra diagrammet visar hur mycket kalorier jag har ätit respektive hur mycket jag bör äta, mitt ideal. För att lägga till motion gör man mer eller mindre likadant. 
 
Vare sig ni vill gå upp eller ner i vikt kan jag rekommendera denna sidan! 

Köpa eller inte

Vad tycker ni om dessa, köpa eller inte? 
För att krångla till än lite mer.. Svart eller beige sula?? Ni förstår vilka problem jag har så hoppas ni kan hjälpa mig lite.. Den översta är från Deichmann och den andra är från Skopunkten

Tips från PT-Fia

I brist på inspiration till bra inlägg bjuder jag på ett par videos från PT-Fia.
 
Blev en kort morgonpromenad i mer eller mindre ösregn och sedan ett tappert försök till löpttur i både fel och för mycket kläder, men det värsta var att mina vader och benhinnor skrek efter vila så efter 4,3km(5km var planen) fick jag övergå till promenad. Vet inte om det är förra veckans träning som ännu sitter i eller vad dom är ute efter.. 
 
Har kompromissat med mig själv och kom fram till om jag vilar helt och hållet imorgon får jag lov att springa ett längre distanspass på söndag! Kommer bli jobbigt att inte ta en pw eller löpttur imorgon, vill så gärna men känner att benen behöver vila upp sig lite, någon så har ett par till övers eller vill byta?
 
 
Magövningar kan man sldrig få för få utav.. 
 
  
Såhär till helgen när det vankas extra god mat är tips på nyttiga efterrätter på sin plats!

Im coming home

Sitter på tåget som ska ta mig hem till föräldrarna, blir en långhelg där.

Är laddad för en mysig och härlig helg så jag hoppas bjuder på mycket roligt, första stoppet blir gymmet så det börjar bra i alla fall!


Sallad med bacon & halloumi

 
Blev en enormt enkel med så god, såg detta på en av bloggarna som tipsade tidigare om. 
Sallad med stekt halloumi och bacon, väldigt bra kombination och så otroligt gott dessutom går det fort att tillaga - bara fördelar med denna rätt! 
 
 

Spikes och stickat

Dagarna bjuder på mer och mer sol för varje dag och man märker att våren verkligen är här! 
 
I helgen blir det att se över mina sommarkläder för att se vad jag har och vad som fattas, något jag redan nu vet fattas är shorts och lite mer shorts. Rensade bland dom förra året och om jag inte miss fel slängde jag nog två par dels pga av att de inte passade längre eller för att de gått sönder.. 
 
 
Ett par jeansshorts är ett måste! Skulle också vilja ha ett par stickade, de på bilden är från H&M. Jeansshortsen kommer från Bikbok älskar detaljerna speciellt på de mörka, får bli att prova dom nästa gång jag är in till stan. 

Pure Nordic Spa

 
I fredags när vi kom ombord på båten blev det jobb ganska direkt men i och med att Saga fortfarande låg inne på varv blev det en ganska tidig kväll. 
 
För att fira att det ändå var fredag och att vårt arbetspass precis börjat gick vi upp till Pure Nordic Spa som finns ombord, inte varje dag man får lov att koppla av med varma bad och härligt sällskap i ett spa som 2012 utnämndes till Norges bästa spa.
 
När vi hämtat ut badrockar och baddräkter och bytt om bar det iväg upp mot däck 9 för en helt underbaaar stund. Tänk er att vara lite sådär halvtrötta och småfnissiga, att då få knypa ner och lägga sig i ett par varma mosaikstolar och bara njuta och inte tänka på något speciellt utan att bara vara.. Självklart gick det väl sådär med att bara vara och släppa allt, det blev såklart en hel del prat och skratt men det var väldigt skön avkoppling även det. 
 
Efter vår avkopplande stund i sovstolarna var det dags att prova två av de varma poolerna för ännu mer avkoppling och mera prat och skratt. När våra händer skrumpnat ihop och blivit som små russin gick vi med snabba steg ut på däck där vi möttes av en väldigt uppfriskande vind och kyla men bara ett par steg bort fanns målet - den varma jacuzzin! Sist men inte minst blev det en skön stund i bastun och som pricket över i:et blev det lite mat innan vi somnade gott i våra hytter. 
 
 
Vårens modenyhet; Badrock och sneakers
 
 
Fredrikshamn utanför fönstret
 
 
Josefine och Sofia njuter för fullt
 
Även jag passar på att njuta
 
 
Här kan ni ser mer utav vårt fina spa
 
 
Det var några utav er som undrade vart jag jobbar, jag jobbar på Stena Line närmare bestämmt på Stena Saga, här kan ni se en lite video om min fina arbetsplats! 

Fikapaus

Varvar tupplurerna med lite fikapauser, har laddar upp med både frukt och finn crisp med god ost.


Kroppsanalysvåg

Klickade precis hem en deal från appen Lets deal.

Snart är en personvåg från Bomann påväg hem till oss och denna båg är inte en vanlig våg utan den möter även kroppsfett, vatten och lite till. Alla mätningar kommer nog inte vara dom bästa men tycker det kan bara lite roligt och speciellt att ha det som motivation och hjälp!

Visar bild imorgon när jag går av mitt pass och det är dags att åka hem till Sverige igen.


Instamoments 7

  
 
 
 
 
Middag med älsklingen på italiensk restaurang // Sol strålande sol, spenderade nästan hela dagen på balkongen // Fick fina rosor av min älskling // vassa fina färger i vårt lilla gym här ombord // min outfit igår inför vår spa kväll 

Bloggar jag följer

I brist på bilder tänkte jag tipsa om ett par bloggar som jag följer slaviskt.. 
Följer många fler än dessa men det är några i alla fall 
 
 
Http://www.foodporn.devote.se 
Massa bra och enkla recept på mängder med mat, går gärna in och se alla  fina bilder,  allt att se så otroligt gott ut , de recept jag provat har varit lika goda som dom såg ut.. 
 
http://squats.shapemeup.se/
Två grymma tjejer som bloggar om fitness och som alltid gör att man får mer motivation till träning
 
 http://workformydreambody.devote.se/
Anonym bloggerska som skrevet mycket om kost och träning, älskar alla hennes inspirerande bilder på allt och alla! 
 
http://bloggar.aftonbladet.se/wellness/
Julia skriver mycket bra om träning, kost och allmänna saker men självklart är det mesta träningsrelaterat.. 

Error

Sitter i min hytt här på båten, har ett par timmars rast. Har försökt att ladda upp bilder men blogg.se vill verkligen inte sammarbeta med mig idag.. Appen är inte bättre den heller!

Blev en lugn dag igår, var skönt att få börja helgen med det. Vi hade även tid och möjlighet att vara lite i vårt fina spa som finns ombord, var så otroligt skönt!

Ska göra ett till försöka med bilderna om det inte går får det bli en bildbomd nästa vecka..

Plankan

Visade christoffer den lamapn som jag hittade och gillade bäst, gissa vad.. Han sa att den var fin och något liknande det som han tänkt sig - är fortfarande osäker på om han driver med mig eller inte. Verkar nästan för bra för att vara sant. Om han inte gör det kommer lampan plankan snart att hänga hos oss!
 
Lite roligt namn på lampan - Plankan
 
Vad tycker ni om den? 

Bare Minerals

Har länge tänkt att jag ska köpa smink från Bare Minerals då jag hört mycket bra om märket, igår blev det äntligen av! 
 
När jag ändå var på Frölunda Torg för att göra andra ärrenden blev det en sväng in på Kicks och ut kom jag med ett startkit från Bare Minerals. Har inte hunnit att prova något av det ännu och kommer göra det första nästa vecka, åker bort på jobb idag och blir borta över helgen, vill kunna prova i lugn och ro hemma.. 
 
 
Någon av er som använder sig av Bare Minerals? Tips på vad man ska och inte ska göra ?

Kycklingwok

 Provade en färdig wok igår som också innehöll sås, något jag inte sett förut.. 
 
Den skulle vara medelstark och ha smak utan röd curry, cusrry smkade den allt men så stark var den inte. Tycker ändå det är ett bra alternativ om man känner för att vara lite lat någon dag då det går väldigt fort, det enda man behöver till är kyckling och kanske ris eller nudlar. För att vara halvfabrikat innehöll den väldigt bra saker och helt godkännd enligt mig. 

Light please

Suttit och kollat runt lite efter en passande taklampa för vår kökshörna. 
 
Känns lite konstigt att börja kolla efter det nu när det är vår och sommaren är påväg men man märker ändå att man saknar det, räcker med en lite molnig dag eller på kvällen när man sitter och äter..
 
Hittade tre eller egentligen två lampor som jag gillar starkt men är ganska säker på att inte Christoffer tycker samma, han har en mer modern stil än jag även om jag tycker det är fint, vet inte vad för stil jag har men tror jag är mer för New England stil mixat med modernt om det går. 
 
De till vänster gillar jag helt klart bäst, speciellt den uppe till vänster, hade blivit så fint och mysigt! Jag är mycket för att det ska känns mysigt och hemtrevligt på samma gång. Vilken tycker ni?
 
Hittade alla lamporna på Lampgallerian de hade väldigt mycket och bra priser. 

Throwback thursday - Tunisien

Tunisien är ett land som alltid kommer att ha en speciellt plats hos mig, men efter fem resor till mitt favoritland kan man väl inte begära mer. 
 
Tunisien är helt klart ett av mina favoritländer, men med det menar jag inte att jag står bakom vad som sker där, hur man behandlar människor osv.
 
Under mina resor lärde jag känna så många härliga människor som visade mig så mycket mer än bara det Tunisien som man oftast ser när man åker dit på charter. Kommer ihåg en gång då åkte jag med en kompis på en busstur till Gabes för att hälsa på hans familj och det var något av det roligaste och spännade jag gjort. 
Senast jag var i tunisien var 2010, hoppas det blir en resa dit snart igen. Men så länge nöjer jag mig med mina typiska turistkort.. 
 
Kameltur är väl ganska givet när man är i Tunisien 
 
 
 
Matmata, en av platserna där Star Wars spelades in
 
Har aldrig åkt så mycket katamaran som vi gjorde då..

Ägg - och havrepannkakor

Även idag blev det en ny frukost och den här gillade jag mycket! 
 
Hittade en ny blogg igår som direkt hamnde i min läslista vill ni ha bra inpiration och recept kolla gärna in Foodporn 
 
Provade ett utav hennes många pannkaksrecept idag, lätta att göra och väldigt goda!
 
Ägg - & havrepannkakor 
2äggvitor 
1,5dl havregryn 
Kanel - kan uteslutas, jag hade i ca 2tsk
 
Blanda samman ingridienserna och stek det på medelvärme till dom får en fin färg. 
 
Mosade lite varma jordgubbar som jag varvade mellan pannkakorna sedan toppade jag med kesella och även där lite jordgubbar 
 

När benen inte vill

Jag hade viljan men benen var inte med på samma noter..

Att springa 10km två dagar i rad är väl inte det optimala, dagens bana var dessutom väldigt tung. Tog mig ändå runt, känner mig nöjd men ändå inte.


Chililax

Enkel ocg god lunch idag. Lax med ett täcke som jag gjorde på philadelphiaost med chilismak, creme fraiche och lite sambal oelek till detta blev det lite överkokt brysselkål.. 
 
 

Mug cake

Provade en ny frukost idag - mug cake
 
Var inget wow så direkt får jag väl erkänna men en bra variant till den vanliga frukosten, blir lätt att man alltid kör på samma. 
 
Vad är då mug cake eller mugg kaka på svenska? 
Det är precis vad det låter som, en kaka gjord i en mugg men jag valde en skål det går lika bra. Det finns mängder med olika recept, nyttiga som onyttiga så det finns något för alla. 
 
I min kaka hade jag
 
1 ägg
1/2 dl minimjölk 
1dl fiberhavregryn 
15g protein 
1/2 tsk bakpulver
 
Antingen mixar man allt till en slät smet eller blandar det för hand, därefter häller man det i en smörjd skål eller mugg och in i micron på full effekt i ca 1,5minut. Jag åt den med kesella och jordgubbar men det är valfritt vad för topping man väljer om ens någon topping alls. 
 
I normala fall går det nog väldigt fort att göra denna men just när jag var färdig med smeten slocknade hela lägenheten - strömavbrott, kunde verkligen inte kommit mer lägligt.. 
 
Det bästa är att man kan äta den direkt ur sin skål/mugg eller som jag att stjälpa upp den på en tallrik. 
 
 

Pasta Haus

Bjöd med älsklingen ut på middag igår, vi åkte in till Linné och gick till Pasta Haus.
 
Ingen av oss hade varit där förut vilket alltid är extra roligt, tycker om att prova nya ställen och inte alltid gå till samma även om det är skönt i sig då man vet vad man får.. Pasta Haus får absolut godkännt utav mig! 
 
Jag tog en antipasta rätt, för att vara en italiensk restaurang hade dom många olika kött - & fiskrätter vilket är ett stort plus. Valde en ungsbakad kyckling med tomatsås, pesto och mozarella som serverades med sallad. 
 
Efter middagen gick vi en bit genom Slottsskogen innan vi hoppade på vagnen och åkte hem, älskar våren när man kan gå ute relativt sent och det är fortfarande ljust och man känner doften av våren.
 
Stora portioner till rimliga priser
 
Salladen till min rätt var inte bara stor utan väldigt god

Första milen

 
 
Idag var det äntligen dags, årets första mil avklarades! 
Det gick bra med tanke på alla backar och jag är inte så van vid backar, där jag brukade löpträna förr var det väldigt flakt..
 
De första 7km klarade jag att hålla ett tempo mellan 5:30-5:40 men sedan saktade jag ner och kom aldrig tillbaka igen, hur mycket jag än försökte så hade jag inte kraften som behövdes, är ändå nöjd med det genomsnittliga tempot. 

Hotel Pace Helvezia

Tänkte jag skulle visa hotellet vi bokat inför Rom, är så nöjd, nöjd med resan i sig men framför allt med hotellet. 
 
Det ligger centralt med gångavstånd på ca 10-15min både till Colosseum, Spanska trappan och Fontana De Trevi, även om snabba skor kommer att packas ner blir det nog säkert en hel del bussåkande eller taxi.. 
 
Hotellet ligger centralt, frukost ingår(krav från Christoffer) och det har en takterass som alla gäster får lov att nyttja, känner jag mig själv rätt kommer jag att spendera både tidiga morgnar och sena kvällar där - jag och min kamera. 
 
Källa: hotelpacehelveziaroma 
 
Vad har ni för speciella krav när ni letar efter hotell? Gratis Wifi? Frukost? 

New in - skor och nagellack

Något som gör att jag får mer motivation till träning och en nytändning är träningskläder och såklart träningsskor, som det skofreak jag är älskar jag alla sorters skor. 
 
Iveckan blev det ett par nya träningsskor, ett par Nike Free run 3 Vol 5,0 - den med den lite tjockare sulan. Vet inte hur det började men jag har helt och hållet förälskat mig i Nike och deras kläder, skor, ja allt!
 
Har även fyllt på mitt lilla lager med nagellack i veckan. Köpte hela tre lack från Isadora, ganske lite sent att köpa gult nu när påsken är över men känns ändå som det är en färg som kommer funka bra till mycket i sommar. Tänk er en sommrig outfit kanske vita jeans någon fin romatiskt topp och så detta gula lack på naglarna -
perfekt eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
 

Instamoments 6

 
Nya träningsskor // Romresan är bokad // Middag ute på balkongen i vårsolen //
Brunch på Hagabadet // Delar utav brunchen // Söndagspromenad vid Näset //
Paket från Gymgrossisten // Resan till den perfekta brännan är påbörjad

The countdown is on

Nu har vi äntligen bokat!
 
Den 8 september bär det av mot Rom, har lite den där sväva-på-moln-känslan just nu men jag fick ju resan i julklapp så känns roligt att vi bokat. 
 
Nu när man har ett datum kan man mer på riktigt börja kolla runt på vad man vill se och uppleva - all och lite till.. Självklart ska man inte planera allt i minsta detalj, då bli man nog bara besviken men jag är ändå en sådan person som vill veta vad man ska göra speciellt när man bara har ett par dagar på sig. Är man borta 1vecka eller två blir det lite annorlunda. 
 
Nä jag längtar inte alls mycket eller så.. 

8km i Slottsskogen

Var ju som sagt på löpträff tidigare idag med Adidas och den tribe som jag är medlem i. 
 
Vi utgick ifrån Hagabadet och därifrån sprang vi upp genom haga till Slottsskogen, där blev det två varv; ett runt om och ett inuti. Totalt blev det 8km och det väldigt bra, vi höll ett väldigt behagligt 5:40 tempo och jag kunde hela tiden hålla kontakt med den första klungan. Att det känndes så bra gjorde mig också lite förvånad då jag inte hade någon musi i öronen, ingen Runkeeper som peppade mig och jag drack ingen Celsius innan - allt som jag bara måste göra innan jag ger mig iväg skippade jag totalt och ändå gick det bra! 
 
Efter löpturen blev det en skön dusch och en liten genomgång om hur vi tyckte det gått och man kunde ställa frågor om man ville till Christin, coachen som var med oss genom hela vår tur. 
 
Sist men inte minst blev det maat! Gissa om det smakde bra.. 
kan verkligen rekommendera Hagabadets brunch efter vad jag såg idag, mmm vad gott det var, mycket att välja bland också. 
 
Gruppbild innan vi gav oss iväg, bilden är lånad från Adidasrunning facebook sida. Jag står bakom Christin som ni har längst fram i ljusblå jacka, bredvid henne står Julia Fors som är ledare för triben. 
 
 
Bild lånad från Julia Fors Inatagram, här har ni oss in action! Jag är tjejen med en tröja som är lite tvåfärgad till vänster.. 
 
Brunchen! Sorry för den något uppätna smörgåsen, men jag kunde inte hålla mig
 
Delar utav efterrätterna som fanns med på brunchen
 
Jag och fina Julia Fors! 
 
 
Inte varje dag man får lov att finnas med på en så pass stor blogg.. :)
 

Löpträff med Julia och Adidas

Sitter redo med träningskläderna på och ska snart åka in till Hagabadet för att möta upp fler löpsugna och glad människor som också ska delta i dagens löpträff med Julia Fors och Adidas! 
 
Vet att det varit lite väl tyst på bloggen nu i veckan men dagarna har bara flygit iväg och det har varit fullt upp.. 
Men lovar att uppdatera er när jag kommer hem, både om löpträffen och vad mer som hänt, har hunnit lite roliga saker och såklart lite shopping - såklart! 
 
Lovar också att det kommer bli mer bilder framöver, dom har verkligen lyst med sin frånvaro.. 
svara på alla era fina kommentarer när jag komer hem, nu måste jag packa väskan! 
 
 

instamoments 5

 
Utsikten från vår hytt // operahuset i Oslo // firade påsk med träning ombord på båten // Louise, jag och josefine inför kvällspasset i restaurangen // Årets första glass i vårsolen i Danmark
 
Nedan kommer ytterligare två bildern från min vecka på instagram men jag tycker de blev så fina att jag lägger upp dom i full storlek.. 
 
 
 
Under hela veckan hade vi sovmorgon en dag och vi började först kl. 8 men då står jag upp kl. 06:00 för att ta mig ut på däck och titta på soluppgången, skulle haft en riktig kamera med mig, blir aldrig det samma med mobilen. 
 

On the bus

Då sitter vi på bussen och har precis kommit in i Sverige, efter en vecka ombord med jobb.

Är trött men glad, första riktiga veckan ombord gick såå bra! Fick beröm från olika håll både att jag som person gör ett bra jobb men också att vi so team, känns så klart bra och värmer mycket. Nu blir det att ladda batterierna tills nästa pass, 75h på en vecka tar allt lite på en..

Denna veckan kommer det bli mycket löpning, fila - måste prova lite uteserveringar, blir nog också en aw med andra från olika båtar :)