New in

Klickade hem dessa färgglaga plaggen från H&M tidiagre idag, den gröna tröjan kostade bara 50kr och finns i flera färger men man fick bara köpa en per hushåll i och med priset.. 
 
 
Vad tycker ni om dom?
Älskar att ha stickade tröjor nu när det börjar bli lite vår ute, perfekt att matcha med en snygg väst eller jacka

Stena Line

Jag var ju på min andra intervju idag hos Stena Line, har sökt vår -& sommarjobb där som restaurangbiträde, hotellpersonal och/eller butikspersonal men man kan ju hamna någon annan stans också där de känner att man platsar in bäst helt enkelt. 
 
30min stod det att intervjun skulle hålla på, en hel evighet tyckte jag det lät som men när hon sa att vi vara klara tänkte jag att det kan inte ha varit mer än högst 10-15min men vi hade pratat i exakt 30min. Nu är det än en gång dags för den jobbiga väntan innan man får besked, men behöver "bara" vänta tills nästa vecka.. Fick veta att kommer jag bli erbjuden jobb ringer dom mig annars får jag ett mail så gissa om jag kommer hoppa till lite extra varje gång telefonen ringer nästa vecka. 
 
Roade mig med att kolla på deras olika fartyg innan intervjun började
 
 
 
Gick en liten promenad genom Slottskogen på vägen till vagen

2013-01-31

Äter lite mellanmål och läser GP, snart dags att ge sig in i EUs värld igen..


Interview

Ska alldeles strax ge mot iväg till en jobbintervju, har riktigt stora problem som säkert kommer avgöra om jag får jobbet eller inte, tex. uppsatt eller utsläppt hår? Valet av den perfekta tröjan.. 
 
Berättar mer om jobbet och hur det gick i eftermiddag, nu är det dags att ge sig av. 

Colesalw

Först en heldag i skolan med föreläsning och introduktion om rapporten vi skall skriva, ska följa ett direktiv från intiativ till dess implementering i svensk lag. Jag var den första med att skriva upp vilket direktiv man valt, ska skriva om det sk. kosttillskottsdirektivet. 
 
Efter skolan blev det en tur till IKEA, fick mycket inspiration men blev inga inköp för min del, sedam hem och göra en riktigt god middag! 
 
Coleslaw med lite grönsaker och hamburgare, dock utan bröd för min del

Impossible

Blev en 4km powerwalk på morgonkvisten, gick bra för att vara 06:00. Det bästa med Göteborg är att man nog inte kan gå vilse här! Nog för att att jag har ganska bra loklasinne och vågar ge mig ut på nya okända vägar, får man alltid hjälp av små vägvisare. 
 
Perfekta vägvisare för en som är lite ny här i staden
 
 

Same same

Varje eftermiddag och kväll ser alltid likadan ut, det är jag och böckerna! Men tycker det är roligt vilket är en bra fördel..


Grönt är skönt!

Vet inte riktigt vad jag tycker om denna gröna färgen som är modern nu i vår, den är lite ful snygg på ett konstigt sätt.. 

Rain or shine

Regnet vräker ner och man hör hur det blåser storm utanför fönstret men det ska inte stoppa mig idag, snart är det dags att ge sig ut på en powerwalk. 
 

Bad start

Fick verkligen den start som man absolut inte vill ha på en måndag!
 
Förutom att det kom mängder med snö igår som redan nu hller på att regna bort, är jag bara väldigt sur och inte alls på bra humör, att jag dessutom åkte till skolan nästan 3(!) timmar för tidigt gjorde det inte bättre.. 
 
Vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över mig och försvinna! 
 
 

Miss my home

Trodde inte man kunde bli så förälskad i ett land och en stad, saknar mitt hem och mitt New York extra mycket idag.
 
 
Utsikten från Top of The Rock är helt amazing, har varit där 4gånger och jag har ännu inte fått nog
 
 
Var långt ifrån mitt nyttigaste år men helt klart mitt bästa och även godaste!
 
 

Spänd och förväntansfull

Knaptt sovit en blund i natt, är både nervös och förväntansfull för vad som komma skall! 
 
Klockan 07:00 ska jag inställa mig för att få provjobba på en coffeshop här i Göteborg, ingen aning om vad jag ska få göra men någon latte eller så blir det då inte, är ju ingen barista(än..)
 
Wish me good Luck! 

One step closer

Fick ett glatt besked idag om att jag gått vidare i rekryteringen för ett jobb jag sökt, svävade på moln hela eftermiddagen, ett steg närmare jobbet! 
 
Blev ut för att "fira" med min älskling när han kom, blev en mysig fika i Haga.
Grönt te med hallon som varken smakde grönt te eller hallon och en minikaka som ser helt enorm ut på bilden, god men mättande så gav bort den efter två bitt. 
 
Nu måste batterierna laddas för imorgon blir det en spännande morgon med provjobb för ett annat jobb, mycket jobb nu. 
 

My look today

Jeans Veromoda // Skärp Gucci // T-shirt Gina Tricot // Kofta Abercrombie and fitch // Klocka D&G // Armband Marc by Marc Jacobs och ett från USA
 

Åhh vad jag saknar min systemkamera när jag ser hur dålig kvaliten blir med mobilen! Sålde min kamera för ett tag sedan och håller på att spara ihop till en ny

Baconlindad kyckling

Gårdagens middag blev helt super, både enkel och myket god! 
 
Sätt ugnen på 225 grder
Linda baconen runt kycklingfilen, bryn dom lite lätt sedan i stekpannan så att baconen får lite färg. Lägg sedan filerna i en ugnssäker form och in i ugnen under ca 20-30min eller tills de får en innertemperatur på 72grader. 
Finns oändliga varianter på sås till detta, jag blandade creme Fraiche som var smaksatt med paprika/chilli sedan tillsatte jag lite mer kryddor och sambal oelek. 
 
Servera med en god sallad och/eller klyftpotatis, ris eller pasta
 
 
 

Marc denna Marc

Det gick oväntat bra med att hitta presenter till min lilla tjej, blev en fin rosa klänning, lipbalm med Barbie på och lite svenkt godis. Det sista är helt klart det viktigaste, det får man inte missa! 
 
Fick även med mig ett armband från Marc by Marc Jacobs till mig själv, vet inte hur länge jag gått och velat köpa detta men det har bara inte blivit av men idag äntligen blev det mitt! Lycka! 
 
 
 

Best start of the day

Frukost är absolut det bästa som finns, speciellt en sådär extra god och när man verkligen kan sitta och njuta, hatar när man måste halvspringa och försöka få i sig lite frukost.
 
Idag blev det både en lång och väldigt god frukost iklädd pyjamas och med Godmorgon Sverige som sällskap, helt klart den bästa starten på dagen! Nu bär det av mot Frölunda Torg i hopp om att hitta en present till en av mina tjejer i USA, ingen aning om vad hon vill ha eller vad jag vill ge.
 
 
Kesella mixat med bär idag blev det jordgubbar, Finn crips med mjukost och avokado och en stor mugg tea

Leopard shoes

Har alltid varit väldigt anit djurmönster eller ja mönster över huvudtaget, ränder är det enda som jag tyckt varit ok men thats it! Men så igår fick jag för mig att jag vill ha ett par leopard shoes, nu när jag väl börjat titta får jag erkänna att det ju verkligen är snyggt!
 
 
 
Dessa godingar hittade jag på H&M och Ellos, de från H&M kommer helt klart bli mina, längtar tills jag får möta våren i dem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ta det kallt

Sitter och försöker förbereda mig på, ja jag vet inte på vad egentligen det är det som gör det så svårt..
 
Ska om ca en timme iväg på en jobbintervju hos Stena Line, vill vara så förberedd jag kan vara men vet inte vad jag ska förbereda mig på som sagt. Gäller nog bara att vara sig själv och ta det kallt! 

Tack Sanna

Måste tacka Sanna inna jag sätter igång helt med denna blogg, är helt tack vare henne som jag blivit sugen att börja igen. Det är Sanna som gjort desigen och jag föll pladask för den när jag såg den, helt klart kärlek vid första ögonkastet.. 
 
Tack så mycket Sanna för desigen och för en väldigt bra blogg dessutom, kika gärna in på hennes blogg 
sannasrum.se 

1 år sedan

Nu är det nästan exakt ett år sedan jag slutade att knappra på tagenterna, det var då jag kom hem efter ett år i USA som au pair och vardagen här i Sverige tog över.. Men nu sitter jag här igen och det känns både roligt och spännande!
 
Precis som min förra blogg kommer denna att handla om mjig, min vardag men den kommer också att fyllas mycket utav matinspiration, träning i olika former och fotografering då detta är det som mest tar upp min tid nu.
 
Hoppas ni kommer att gilla det ni läser och om inte ja, då är ni ändå välkomna!
 
...Love it or hate it!
 
 
http://rebeckaiusa.blogg.se
Här ovan har ni adressen till min gamla blogg som jag hade då jag var i USA 2011-2012