Fotosidan

Har precis beställt tre nummer utav Fotosidan, en tidning som är perfekt för dig som gillar foto och vill få bra tips och trixs eller bara lära dig mer, blir man någonsin fullärd när det gäller foto..
 
 
Fotosidan 

Mellis

Sitter och äter lite mellis just nu och laddar inför nästa pass här på båten. 
Bjuder på en bild från helgen, gjorde en smoothie/glass med frysta bär, kesella, en skvätt mjölk och finn crisp till det. 
 
 
 
 
 
 

Mot de sju haven

 
Gårdagens frukost som intogs på balkongen
 
 
Nu blir det att packa det sista, måste snart ge mig iväg till vagnen för att åka in till jobbet. Ännu en vecka på havet väntar och jag tror/ vet att det kommer bli en rolig vecka. Har alltid roligt på jobbet men denna veckan kommer ingen mindre än Lill-Babs och uppträder så det kommer nog bli full fart. Tar med mig kameran så kommer bli mycket bilder när jag är hemma igen.
 
 

Flower power

 
 
 
 
 
Eftersom det var väldigt konstigt väder idag med sol varvat med regn blev det en kort promenad med kameran bland de blommor som jag hittade i närheten. 
 
Vet inte om jag blev riktigt nöjd med någon av bilderna egentligen, men är ju ganska ny inom det här med fotografi. Vad tycker ni? Kanske var för att det blåste lite och/eller för att jag inte hade med mig stativet.. Får ta med mig det nästa gång! 
 
 
 

Sesamlax

Dagens middag blev ugnsbakad lax penslad med chillisås sedan täckt med sesamfrön servad tillsammans med jasminris och findus wokgrönsaker

I want this so bad

Blev en kort tur in till Nordstan tidigare idag, klarade av att inte köpa något men hade gärna köpt dessa godingar!!
 
Dessa finns på Scorett och visst är dom snygga?? Passar lika bra till ett par snygga jeans, kjol, klänningen ja allt nästan.. 
 
 
 

Namnsdagspresent deluxe

Fick en liten försenad namnsdagpresent igår utav mina föräldrar och vilken bra present det var, de känner mig lite för bra ibland.. En påse med massa bra och goda saker som alltid går åt. 
 
Blue fruit är mitt favorit tea men har aldrig smkat på det andra så ska blir roligt, älskar att prova nya tea sorter
 
 
Ska sätta mig på balkongen en stund nu och bara njuta sedan blir det att börja packa, på tisdag bär det av på jobb igen! 
 
 
 

Instamoments 11

  
  
 
Nya snabba skor // Första men inte sista gången på Naked Juice bar // Vill åka tillbaka till NYC //
Armcandy // Jag innan Göteborgsvarvet // Medaljen man fick efter sitt lopp 
 

Göteborgsvarvet 2013

Då var Göteborgsvarvet över och jag sitter här och är ganska nöjd med min insats. 
 
Var verkligen roligt att ha klarat av att genomföra loppet och visst var det en riktig folkfest, men precis när min startgrupp var redo att ge sig iväg blixtrade det till på himlen och det kom ett par stora regndroppar så det gjorde nog att det inte blev lika mycket publik. 
 
För att vara min första halvmara gick det ändå bra tycker jag. Banan är bra det finns både jobbiga partier och lite lättare men alla sa innan att sträckan vid Eriksberg skulle vara lättast då det bara är helt flackt där. Vet inte om jag håller med om det.. Den var både lättast och jobbigast just för att det var så flackt! Jobbigt för att det var trånga partier och ibland blev det helt vindstilla pga av höga hus. 
 
Absolut värst var Götaälvbron som kom efter ungefär 12-13km den tog mycket kraft och hade svårt att komma igen efter det. 
 
Något som också var jobbigt var att det var så mycket människor framför sig, vissa gick medan vissa bara stannade och då måste man sakta ner för att inte springa över dom eller så får man hoppa upp på trottoaren, det är inte jättejobbigt just då men något som kanske gör att man inte har kraft kvar senare.
 
 
Mina föräldrar var här och de passade på att ta ett par kort coh langa lite extra dricka, guld värt att de kom för att titta och heja! 
 
 
 
Påväg uppför Avenyn
 
Var min första min absolut inte sista halvmara, nästa år är det tiden som ska få sig en rejäl match! 

Flyknit

Nu är dom äntligen här, mina Nike Flyknit Lunar 1+ 
Hade tänkt köpa dom i någon affär här hemma men de var slut i nästan alla storlekar och alla färger.. Så beställde dom från Nikes hemsida, så passade på att välja en färg som inte sett här hemma. De som jag sett är bara i rosa, blå eller gråa, känns lite roligare att ha en färg som inte alla andra har. 
 
 
 
Mina lilla Nike familj.. Har faktiskt ännu ett par som inte är med på bilden. Nästan så att hela färgskalan är representerad, skorna som är finns med på bilden är lila. 
 

Phototour

Åkte in till stan igår med kameran och gick upp till Skansens kronan, var nog inte det bästa vädret för att ta kort eftersom det var lite soldis. Men tänkte mest att det kan vara bra att ha varit där så när det väl är perfekt väder vet jag vart man kan stå för att få fina kort.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2xu

Blev en tur till nummerlappsutdelning idag också, åkte med Christoffer som hämtade ut nummerlapp åt sin kompis och jag passade på att shoppa lite.. 
 
Tordde inte det skulle vara så många erbjudanden så hade inte med mitt kort igår när jag var där.. 
 
Blev ett par kompressionstights och t-shirt från märket 2XU, nästan alla har dessa och nu även jag. Ska bli roligt och se om de är så bra som alla äger och hur de känns. Kommer inte att ha något av det imorgon men framöver har jag tänkt. Imorogn blir det korta shorts och linne, hoppas det inte blir lika fuktig värme imorgon som det var idag, men heller värme än kyla eller..?? 
 
 
 

nervöst

Nu är det bara en dag kvar, imorgon smäller det! Det är då som hela Göteborg samlas på gatorna för att heja på alla som ska ta sig runt 21km genom Göteborg, jag är en av alla dom. 
 
Trodde verkligen inte att jag skulle vara så här nervös, men kanske är bättre att vara det idag än imorgon. Är inte nervös för själva loppet i sig utan mest för att jag inte ska kunna genomföra det som jag vill och bli besviken på mig själv.. 
 
Mitt stora mål är att ta mig i igenom loppet, då har jag vunnit, sedan frågar ju alla såklart vad man har för mål gällande tiden. Egentligen har jag inget mål, jag startar i en väldigt dålig grupp eftersom jag aldrig gjort något lopp innan så har ett par tusen personer att springa förbi. Men självklart kommer jag bli extra nöjd om jag får en hyftsat bra tid men vad det innebär håller jag nog för mig själv. 
 

Aw

Är jättetrött trots att jag sovit större delen av dagen, vill Sova ännu mer men är kanske inte bra att sova för mycket.. Så istället blir det en aw med jobbkompisarna men en alkoholfri sådan!


Snart på mina fötter

Dessa är nu på väg till mig och sitter snart på mina fötter redo för en löptur!


Mys i hytten

Myser lite i hytten och äter frukost, hade endel kesella kvar hemma så tog mig den så kan jag äta den här ombord. Det är något jag saknar här på båten kesella!! Kan inte leva utan det tror jag haha


Löpning - I love it

Började min arbetsvecka med 7,7km löpning igår och idag blev det totalt 1timme på bandet. Hade både viljan och orken att springa längre idag men så kom det en tjej och frågade hur länge jag skulle springa och då fick jag dåligt samvete för att ha tagit upp löpandes allt för länge så var snäll och klev av.. 
 
Det bästa av allt är att höften känns helt ok,känner knappt någonting alls och det är så underbart, att dessutom klara av att springa i ett litet rusådär det knappt finn någon av med 3-4 personer som svettas och haattityd att  man känner ännu bättre.. Applåd till mig själv haha 
 
Nu blir det att sova lite så jag orkar med att jobba ikväll, ska svara på era kommentarer ikväll eller imorn om internet tillåter, det är väldigt segt och man kopplas ur när man som minst vill det.. 
 
 
 
 

Gott sällskap

Ska man åka buss i ca 4 timmar gäller det att ha gott sällskap med sig och idag har jag det bokstavligen!

https://cdn2.cdnme.se/4045645/7-3/pic_5188af769606ee0d0d00885b.jpg" class="image">


Off to seas

Väskan är packad och jag är redo för ännu en jobbvecka, min lediga vecka har gått väldigt fort men på samma gång har jag hunnit med endel känns det som. Har haft mycket tid tillsammans med min älskling och det har varit skönt och roligt såklart.. 
 

Currybiffar

 
Blev väldigt goda currybiffar i paprika/chilli sås igår med brysselkål som ju är såå gott

död sill

Sitter här i stolen som en död sill! 
 
Har fixat och rodnat i flera timmar och nu när man väl sätter sig ner känner man hur trött man faktiskt är.. Men nu är både tvätten klar, maten är uppäten och disken borta och väskan inför jobbveckan är så gott som klar. 
 
Blir en tidig kväll för mig men ögonen orkar snart inte mer så lyssnar på kroppen och hoppas jag känner mig pigg imorgon, tänkte börja med lite löpning innan det bär av mot jobbet och havet. Är också lite ivrig på att springa för att se hur höften känns.. 
 
 
Kollade igenom mina bilder från Hawaii i hopp om att få lite mer energi men inte ens det hjälpte..

Plågande skönt

Vilken morgon det blev.. Jag som absolut ogillar att stressa på morgonen fick en något mindre bra start, eller den började bra med frukost och morgon tv som vanligt - standard!
 
Gick till vagen i vanlig ordning men möttes ca 20-30 personen ståendes vid hållplasten och så många brukar inte vänta på vagarna vid vår hållplats inte ens vid "rusningstrafik" så insåg snart att något var fel och yes, alla spårvagnar den nästa timmen var inställda och även vissa bussar. 
 
Varför händer detta just de dagar när man har en viktig tid att passa?! 
Försökte kolla om det gick andra bussar från någon närliggande hållplats men gav snart upp och beställde en taxi, kännde mig inte lite viktig eller så.. Medan alla andra väntade på ersättningsbussar tar Rebecka en taxi, men har men en tid att passa så har man.
 
Känndes väldigt bra hos naprapaten och han kunde nästan direkt se att jag var väldigt stel i min höft detta trots att jag i allmänhet är väldigt rörlig. Han plågade mig lite genom att trycka/massera på vissa punkter och shit vad det gjorde ont men på samma gång känns det bra, och jag vet att i långa loppet kommer det göra bra. Fick även en stretchövning som jag ska jobba mycket med nu under kommande vecka så ska jag tillbaka om en vecka igen. 
 
Ska plcoka undan lite sedan ska jag sätta mig med kameran och läsa igenom lite. Den är samma som min gamla kamera men ändå inte.. Vill lära mig allt grundligt och noggrant. 
 
Händer för er idag? Hoppas er måndag startade bättre än min! 
 
 

Naprapat

Ska strax in till Vasastan och besöka min nya naprapat. 
 
Har haft ont i min höft, på utsidan av den dom senaste veckorna. Smärtan kommer främst när jag sprungit men ibland även när jag går. Efter lite sökningar på Google låter det som att jag verkligen inte är ensam om att ha detta men känns bättre att gå och kolla upp det lite mer och se vad de säger, kanske kan få lite mer konkreta tips på vad jag ska eller inte ska göra. 
 
 

Instamoments 10

  
  
  
 
 
Gjorde min egna granola // If you snooze you lose - morgonträning är det bästa // Våren är här och det betyder ballerinas i fina färger // Lyxig frukost med mamma // Väskan från Michael Kors är äntligen min // Mot Slottsskogen för tribeträning med Adidas // Snart dags för dels Götebrogsvarvet men också Sthlm Marathon // Köpte äntligen en kamera
 

Ett par timmar i köket

Eftersom det var derby i den englska ligan idag mellan Liverpool och Everton(shit vad jag kan då..) passade jag på att spendera ett par timmar i köket och resultatet blev ett stycke bröd, snickerskaka samt middag. 
 
Snickerskakan började jag med eftersom den behövde en stund i kylen. Vill man baka men har lite ont om tid är detta ett bra tips, det går fort och är väldigt lätt men du får hembakt, så ingen kan klaga! 
Enligt grundreceptet skulle det vara saltade och rostade jordnötter men jag tycker inte om det så valde naturella och tycker absolut att det gick lika bra. 
 
Snickerskaka al á LCHF 
 
100g mörk choklad 70% eller mer 
1dl jordnötter 
1dl jordnötssmör - utan socker 
 
smält hälften av choklad i ett vattenbad, häll den smälta chokladen i en form klädd med bakplåtspapper och sätt in i kylen. Låt den stå tills chokladen stelnat. 
 
Blanda jordnötterna och jordnötssmöret i en kastrull på låg värme 
 
Lägg ut jordnötsblandningen på den nu kalla chokladen och bred sedan ut resten utav den smälta chokladen och in i kylen igen. Efter ca 1-2 timmar är den färdig att skära upp och börja njuta av. 
 
 
 
 
Sesambröd 
 
Sätt ugnen på 225 grader
 
1msk fiberhusk 
2dl riven ost 
1tsk bakpulver 
2dl sesamfrö 
3ägg
 
Blanda de torra ingridienserna väl, tillsätt sedan äggen och rör om till en jämn smet/deg. 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, bred ut smeten/degen på pappret och grädda i mitten utav ugnen i 8minuter. 
 
 
Tanken var att jag skulle göra ett annat lowcarb bröd som jag såg på en blogg jag läser men hade inte allt hemma.. Så kommer spara receptet och göra det när vi storhandlat nästa gång.
 
Tacogratäng 
 

500 g nötfärs
200 g philadelphiaost original
2 dl creme fraiche 34%
2 tomater eller 1 hackad paprika
1 hackad gul lök
1 avokado
Jalapenos
salt, peppar
2 msk tacokrydda
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 vitlök
lite soja
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 g.
Blanda fraiche och philadelphiaost och bred en gratängform med det.
Bryn lök och nötfärs och blanda i vatten, tacokrydda, vitlök, tomatpuré och en skvätt soja.
Lägg ovanpå fraicheblandningen. Dekorera med tomaterna (eller paprikan), avokadon skuren i bitar, lite salt och peppar och sedan osten och sätt sedan i ugn i ca 25 min.

 

 

Its mine!

Den är äntligen min, bara min! 
Kommer inte ihåg hur länge jag gått och kollat på denna väskan och velat köpa den men igår blev det äntligen av, åh är så glad. Hade tänkt att beställa den från nätet men den var slut mer eller mindre över allt så jag hittade den på RagladyFrölunda Torg
 
 
 
Stod ju valet och kvalet om jag skulle ta svart eller marinblå och det blev den blåa tillslut och jag känner mig mer än nöjd med valet
 
Blev även lite shopping från Bikbok, varför har jag inte upptäckt denna butik tidigare?! Älskar allt dom har
Det bästa av allt var att deras butik på Kungsgatan var nyöppnad och det firade dom med 30% på allt så kom ut med en söt klänning och ett par jeansshorts som jag spanat in. 
 
 
Ursnygga shorts! Its all about the deatils.. 
 
Lite sommarbruna ben till denna blir nog fint
 
 
 
 

Snickers al à LCHF

Hittade ett väldigt enkelt recept på snikckerskakor enligt LCHF som jag ska sätta igång och prova nu på direkten.

Allt som behövs är tre ingredienser, kan ju inte blir bättre haha..


Teriyaki kyckling

 
Ugnsbakad kyckling i teriyakimarinad och sesamfrö tillsammas med ugnsgratinerade grönsaker som också fått lite marinad på sig. Var absolut gott men hade hoppats på lite mer smak eller så var jag för feg med kryddningen, gott var det i alla fall.. 
 
Backträningen tog ut sin rätt igår så efter middagen var det bara soffläge som gällde för mig och somnade väldigt tidigt, men oj så gott jag sov! Nu blir det en promenad sedan får vi se vad som ska ske idag, kan nog bli lite brödbak - kanske kanske inte

21k Tribe - backträning

Dagens tribeträff var också den sista inför varvet som är om exakt 2 veckor, börjar bli lite pirrigt får jag erkänna. På schemat idag stod löpteknik och backintervaller och shit vad roligt men jobbigt! 
 
Som ni vet är jag dålig på köra intervaller så var roligt att få göra det och man har verkligen mer att ge än vad man tror, när man som tröttast ska man verkligen pressa sig lite mer för man har mer alltif mer att ge, hörde att man har ca 30% mer att ge än vad man tror.. Något man ska komma ihåg. 
 
Hela gänget som körde idag, alla var så grymma! Jag längst ner till höger, ser lite lätt skrämd ut haha
 
 
Påväg upp för backen! Jag längst fram, visst ser det ut som att jag pronerar eller?? Har alltid hört att jag har ett naturligt löpteg, nu blir jag osäker.
 
 
Paus, välbehövlig sådan. Jag hugger in på vatten eller sportdryck
 
 
Den fina t-shirten som vi fick
 
Alla bilder för utom den längst ner har jag lånat från Julias blogg
 
 
 

Tribeträff med Adidas 21k

Snörar på mig mina snabba skor för att gå bort till Slottssskogen där det är dags att möta upp många andra deltagare i Adidas Tribe 21k, vi ska ha vår sista träff och idag står backträning al á intervaller på schemat. 
 
Ska bli roligt med intervaller, tränar det allt för sällan. Känns svårt att  göra det själv eller nä det är inte svårt jag är bara dålig på att peppa mig själv och har helt klart för lite "jävlaranamma" det är bara att köra, jag är för lat för intervaller and thats it! 
 
 
 
 

Bra start på dagen

 
 
Börjar dagen med en god frukost; Kesella blandat med en skvätt filmjölk och proteinpulver som jag toppat med min egna granola och färska blåbär 

Laxbiffar

Blev smarriga laxbiffar till middag idag, allt som behövs är lax, ägg och kryddor - basilika och chilli. Mixa allt och stek sedan på medelhög värme.

Tog nog inte mer än 10min att mixa och steka dom, älskar nyttig mat som går fort att tillaga.


Looking like VS

Cubus i Nordstan håller på och bygger om sin butik och vad man kan se än så länge kommer det att bli snyggt och väldigt bra när det är klart. 
 
Något som jag gillade starkt och som fick mina tankar tillbaka till USA och Victorias Secret var bordet med underkläder ovanpå och med fler storlekar i lådor under. Fint och får dig att nästan känna dig som hemma när man går där och drar i lådorna för att hitta det man ska. Go Cubus! 
 
 
 

Dödskallar och invigning av Avenyn

Blev en längre löptur igår kväll men inte så lång som jag trott. Hade gjort en runda på datorn och då blev den 17km men när jag väl sprang blev den 12km, var lite vägarbeten som jag inte visste om och är osäker på om det på kartan var gånvägar hela tiden.. 
 
Sprang hemifrån oss(Frölunda) in till city via Slottsskogen och Linnéplatsen, ner till Järntorget sedan bort till Storan och Avenyn, uppför hela Avenyn och runt Poseidon sedan ner till Valand. Från Vasaplatsen upp förbi Chalmers, Sahlgrenska därifrån ner till Slottsskogen och tillbaka hem igen. 
 
Många säger att Avenyn är väldigt jobbig, kanske den jobbigaste biten i Göteborgsvarvet, tyckte inte den var så värst jobbig. Fick massa hjälp utav alla på olika uteserveringar detta bara genom att de fanns där så tror inte de vet om att dom hjälpte mig. Men det kan nog vara skillnad att springa uppför Avenyn efter ca 16km istället för som igår efter ca 5-6km.. 
 
 
Här kommer bilder på det som fik följa med hem från Josefines jobb igår, har ni vägarna förbi Vasaplatsen gå gärna till butiken I Byrålådan! Den har något för alla och väldigt blandade prisklasser helt perfekt. 
 
 
Topp med stor dödskalle och snygga glittriga detaljer
 
Detta armband är redan en stor favorit
 
Snygg och vårig scarf med mycket färg 

New in från I Byrålådan

Var in till stan och hälsade på Josefine på hennes jobb och självklart kom jag ut med lite nya kläder, visar noggrannare när jag är hemma igen.


Framkalla instabilder

Finns det någon som inte har ett instagramkonto idag? Nä, jag tror inte det.. 
 
Men visst är det lite tråkigt att bara ha alla fina bilder på mobilen, jag funderar på att framkalla några utav mina och det finna många bra alternativ om man vill göra det. 
 
Läste precis om en sida som heter Instabild och där kan man framkalla sina bilder i olika format man kan också välja om de ska vara blanka eller matta. Priset är 69kr för 9 bilder och frakten är 59kr vid paket och 29kr vid brev. 
 
Har också hört om en amerikansk sida Stickygram som är perfekt om man vill dekorera sitt kylskåp med lite bilder från sitt instagramkonto. Bilderna förstoras till 50mm x 50mm och en magnet fästs på baksidan, priset ligger på 14,99 dollar för 9 bilder, frakten är gratis och dom skickar världen över. 
 
 Jag funderar starkt på att framkalla några bilder från Stickygram, vår kyl är lite trkig just nu.. 
 

If you snooze you lose

Började dagen med en kort löprunda 06:00 på nästan 4km, tog en liten annan väg än när jag går samma runda och det visade sig vara lite kortare.. Hmm! 
 
Känns skönt att ha startat dagen med lite träning, nu ska jag städa och fixa med lite saker innan det blir dags för nästa runda men den ska bli mycket längre. Har tänkt ut en runda i huvudet så får så hur bra det blir i verkligheten. 
 
Tränar ni helst på morgonen, kvällen? Före eller efter ni ätit? 

Instamoments 9

   
  
 
Lite sen uppdateringen med instabilderna men men.. 
 
Min första runda med Nike+ // Klickade hem ännu en bra deal från Let's deal // Hann ta en promenad på Karl Joahn i Oslo innan jobbet // Göteborg horseshow i hytten på rasten // Hamnde ofrivilligt i ett 1:a maj tåg.. 

Müsli och Granola

Skrev tidigare om att jag skulle göra både granola och müsli, nu är dom båda färdiga och väntar på att ska bli provsmakade. Längtar lite xtra mycket till morgondagens frukost just nu. 
 
Müslin
 
Gick väldigt fort att blanda ihop denna och visst ser den god ut! 
 
 
Granolan innan rostningen
 
Efter att den varit i ugnen, som sagt längtar till frukosten imorgon