Löpträff

Har lite rast och slappar i hytten efter ett gumpass, blev 20min rodd och sedan övningar för armarna, snart är det dags för kvällens arbetspass..

Förutom att slappa har jag passat på att signa upp mig på en löpträff med Julia Fors och 39 andra som är med i hennes tribe. På lördag den 6april ska vi mötas för att tillsammans springa 8km och avsluta allt med en brunch, ska bli riktigt roligt! Nu hr jag något extra att se fram emot inför min lediga vecka.


Träningskompis

Att ha en träningskompis är nog bästa som finns!

Både igår och idag tränade jag och Louise och hon gillar löpning även hon men hon är såå mycket bättre tränad än jag så att ha henne bredvid sig gör att man klarar att pressa sig lite mer än vad man tror - underbart :)

Hoppas ni har en bra påsk!
Jag jobbar och det känns helt ok att jobba, påsk är inte den högtid som jag gillar allra mest.. Handlar ju bara om massa godis och ägg haha


Throwback thursday

 
New York förra sommaren, please take me back! 
 
 

Rome

Nu är det nästan bokat, vi har i alla fall bestämt vilken månad vi ska åka, i september bär det av mot Rom! 
 
Längtar så otroligt mycket, har en känsla att det kommer bli väldigt mysigt, roligt och väldigt mycket mat, men är nog dumt att åka till matens mecka och inte äta något alls.. Att allmänt strosa runt bland gränder och ta en kaffe här och en där och självklart se allt man måste se, wonderful! 
 
 
 

Day 1 Adidas tribe

Igår var det första dagen på triben med Adidas och shit vilken start, det var fullt ös direkt!
 
Man får träningsupplägget via mailen så det är ju upp till en själv att följa det.. 
Gårdagens pass bestod utav intervaller 5 X 5min i 14km/h = väldigt fort!! Jag visste redan från början att jag inte kan hålla den farten så gjorde så gott jag kunde, kan säga att 5min är en väldigt låång tid när man kör intervaller. Är verkligen inte van vid så långa, är inte så van med intervaller alls egentligen. 
 
Idag är det vila och imorgon är det distans som står på schemat. 
 
 

Wanted

 
 
Skulle gärna vilja gå klädd ungefär såhär just nu, med bruna ben och snygga en väska till.
Var en skön vårdag igår, satt ute på balkongen en bra stund men sommaren lockar alltid lite mer ändå, snart snart så.. 
 

Instamoments 4

 
 
Frukost och morgonläsning // Kvalitetstid med Sacha // Ännu en god och underbar frukost // 
Lånade massa böcker utav Danielle Steel // Frölunda torg // Impulsköp iform av ny jacka // 
Varför nöja siga med en öl när man kan ha två.. // Mindre än 120 dagar kavr tills Rihanna i Stockholm
 

Mot Stadium och Julia

Ska strax åka iväg mot Stadium vid Sisjön. 
 
Dom har uppladdningen denna helgen inför Adidas tribe som startar på måndag och Julia Fors som kommer att leda 21k Tribe kommer att vara på plats i Stadiums butik nu idag fram till lunch ungefär. Så jag tänkte passa på att åka dit och förhoppningsvis få chans att prata och fråga henne lite om triben och så.. Ska bli roligt! 
 
Senare ikväll blir det även bio - Du gör mig galen, hoppas verkligen den är lika bra som trailen!
 
Vad har ni för planer idag?

Flygande Jakob på eget vis

Har nästan blivit en vana att vi lånar recept från 56kilo, älskar hennes recept! Dom är enkla, inga konstiga ingridienser och dom funkar om man går LCHF och/eller GI.
 
Vi gjorde en vairand utav hennes kycklinggratäng igår, ungefär som flygande jakob men vi la till lite och tog bort lite annat, blev nog lite mer sting i vår än vad som var tänkt från början.. Men det blev ändå väldigt bra och gott! 
 
 
 
Vi hade bara lite sallad till men det hade passat minst lika bra med ris eller varför inte blomkålsris eller kanske även pasta.. 
 
 
Hade premiär för mina Nike free run igår, nu är det vår när man äntligen kan använda dom igen! 
 
Sprang samma runda som sist 6km vid Ruddalen men denna gången gick det väldigt mycket bättre, vet inte om det var för att jag visste vad som väntade så jag kunde mentalt förbereda mig bättre och jag visste när jag skulle ta det lite lugnare och när jag skulle öka på.. 6km på 35min istället för 39min som förra gången

Queen of matching

Utan riktigt tänka på det matchade jag mitt nagellack perfekt till min tröja idag!

Matchar det också med mitt absoluta favoritskärp från Gucci som hängt med mig bra länge och två armband som också är stora favoriter


RIP

Varit hemma på en blixtvisit, var en begravning till en av mina farföräldrar idag. Begravningar är alltid ledsamt men för mig en av de få gånger jag träffar kusiner, farbröder etc.. Tråkigt men så har det mer eller mindre alltid varit.

Nu sitter jag på bussen tillbaka till Götet!

Sitter och funderar på här jag ska övertala min pojkvän att gå med på bio imorgon, vet att han ska jobba på lördag men ändå.. Bio är så mysigt och roligt! Vad tycker ni om bio?

 


Hair and its color

Måste verkligen ta tag och boka tid hos frisören, behöver både klippa mig och fixa till färgen. Som vanligt inför sommaren börjar jag alltid fundera på om jag ska fortsätta lägga i mörk toning eller om jag kanske ska göra lite slingor istället.. Ständigt denna fråga som återkommer inför sommaren, vet i vart fall att jag inte vill bli helt blondin igen, det får vänta ett tag till. 
 
Egentligen ska man nog inte slinga det för mycket un innan sommaren eftersom det ändå kommer att blekas med all sol och bad som det för hoppningsvis kommer att bli. Men det är ju just nu på sommaren som man vill ha lite ljusare färg, är inte lika roligt på vintern. 

Amust

 
Här är lite bättre bilder på skorna jag blev förälskade i igår, vad tycker ni? Jag gillar nog mest dom burna och känns som att dom är lite roligare nu inför våren och sommaren - om den kan tänka sig att komma snart vill säga.. 

Fylld paprika

Man behöver ju inte krånga till det allt för mycket för att få till en god middag, igår blev det fylld paprika med sallad för oss. Både enkelt och väldigt gott! 
 
 
 
 
 

Premiär vid Ruddalen

Igår kväll det Lsutspel på tv:n vilket innebär en väldigt engagerad pojkvän som sitter klstrad framför tv:n.. 
 
För att ge honom lite plats passade jag på att ta mig en löptur, blev 6km vid Ruddalen och det var första gånge jag sprang där. En väldigt kuperad och jobbig bana men ska absolut springa där som mycket jag kan, nog för att det är bättre att springa på en platt gångbana än att inte springa alls men ja ni förstår.. 
 
 

I Byrålådan

Blev ett par timmar inne hos Josefine i henne lilla butik "I Byrålådan" där hon jobbar. Är en jättefin butik och oj vad mycket fina kläder och smycken det fanns! Men jag klarade av att inte köpa något men hittade många olika plagg jag gärna har köpt med mig hem.. 
 
 
Den svarta hade jag så gärna velat ha.. 
 
 
Armcandy med stort A
 
 
Fina hyllor och fina saker! Denna plånbok hade jag också gärna köpt
 
 
Dessa skor/kängor föll jag helt pladask för men de fanns inte i min storlek, 36 passade men det var precis.. 
 
 
Kavaj H&M // Scarf H&M // Vitt linne Lindex // Byxor H&M // MC boots Bianco 

Skulle man kunna tro att jag gillar H&M kanske?? 
Var nog lite det som gillade att jag gillade I Byrålådan så mycket köper jag något vet jag att varannan person jag möter på stan inte har samma plagg.. 

Mot city

Ska mig in till city en sväng för att hälsa på Josefine på hennes jobb, ska bli kul. Hon jobbar i en liten butik inne vid Vasaplatsen, åker ofta förbi där man har aldrig tänkt på butiken.. Lite konstigt ändå.

Har ni för planer idag?


Adidas 21k tribe

Julia Fors en utav Aftonbladets bloggerskor som jag följer, för er som inte riktigt vet vem hon är så bloggar hon som sagt för Aftonbladet och skriver om hälsa, hon skriver också i tidningen Welness även där skriver hon om hälsa. 
 
Julia har tillsammans med Adidas gjort en tribe som riktar in sig på Göteborgsvavet som går av stapeln i slutet utav maj, det finns tre olika tribes och Julia leder 21k Tribe. Jag har skrivit upp mig för att delta i Julias tribe, känns roligt men vet att det kommer bli jobbigt men ska jag klara av att springa 21km i slutet utav maj bland Göteborgs gator och torg är det bara att köra.. 
 
 
 
 

Virkade shorts

 
Vill gärna ha ett par virkade shorts till sommaren, är nästan så sommrigt det bara kan bli. Tror jag gillar den längre modellen lite mer men bli till att prova dom någon dag så får vi se.. Shortsen ovan kommer från H&M 

Manikyr vs fotboll

Sorry att jag inte alls varit så aktiv här under helgen!
 
Kom som sagt hem från Saga i fredags och energin var inte för hög då kan jag lova, i lördags morse satte vi oss i bilen och åkte till Sävsjö för att fira älsklingens morfar som fyllde 70år. Var jättekul att få följa med men var lite pirrigt, det var första gången jag träffade hans morföräldrar och släkt, ni vet känslan jag försöker beskriva.. 
 
Allt gick bra, alla var(är) jättetrvliga och goa och vi hade en trevlig middag med trerätters, det blev endel lek och bus med de yngre kusinerna. Den enda nackdelen av allt var nog att jag inte tog ett enda kort alls.. Men men! 
 
På vägen hem stannde vi till i Borås för Gais mötte Elfsborg där igår och självklart var det en av oss som bara var "tvungen" att få se matchen. Blev erbjuden att få gå med men kännde inte för att stå och frysa, hade inte ens med mig kläder för det så jag gick och fick mig en manikyr. Är inte allt för ofta man unnar sig det, var bättre på det när jag bodde i New York, ska försöka få in den vanan igen. 
 
 
Nu blir det en powerwalk och sedan ska jag svara på alla era fina kommentarer! 
 
 
 
 

Instamoments 3

 
Röda sten i Göteborg // Mer Röda sten // Vilade fötterna på bussen upp till Oslo 
Uddevalla från bussen // Operahuset i Oslo // Utsikten från vår hytt ombord på båten
Fredrikshamn hamn // Gränsen mellan styrbord och babord // På väg till Oslo igen
Gick "vilse" i skogen // Gick på manikyr // Fick se en bengal för första gången

Ready for job

Idag var det dags att åka hem igen, dagarna ombord på Saga gick väldigt fort och helt plötsligt var pryon över..
 
Man säger ju att tiden går fort när man har roligt och det stämmer verkligen!
Vi har både haft roligt och tiden har gått väldigt fort, trots att det är långa och intensiva dagar som kräver att man hela tiden gör sitt bästa är det roligt. 
 
En väldigt bra bonus är att man gratis träning hela tiden - trappor, trappor och lite mer trappor! Använder hissen så lite det bara går för att just få lite träning och jag kan lova att det känns redan i mina lår och rumpa - Love it! I och med att jag nu gjort pryon är jag helt färdig med all utbildning för att få börja jobba på riktigt, hoppas verkligen att jag får börja redan nästa vecka eller så snart som möjligt i alla fall hade varit riktigt roligt. 
 
 
Var hemma vid lunchtid ungefär och trots att jag var ganska seg och helst ville slänga mig i soffan blev det en powerwalk istället. Efter en Celsius och med grym musik i hörlurarna fick jag mycket energi, var härligt att få frisk luft och känna solen i ansiktet. 
 
Här kommer bilden jag försökat ladda upp i förra inlägget
 
Räkor med rom, rödlök, massa broccli, keso och gurka :) Mmm Så gott det var

Sallad deluxe

Det är mycket mat här ombord, alla säger att det är viktigt att äta för att orka och de är det såklart.. Men jag har lovat mig själv att hålla mig till min vanliga "diet" och inte falla för allt som är såå gott!

Dom lagar all mat ombord och dom är inte lite duktiga kan jag lova..

Till alla måltider finns det sallad av olika sorter och idag var det extra bra. Den brukar vara bra men idag wow!! Det blev bara sallad som lunch för mig och lie keso, mums!

Funkar inte att ladda upp en bild som visar hur gott det såg ut..

Nu blir det att vila/sova så jag är pigg till halv fyra då är det många hytter som ska bäddas och städas.


Mar. 13, 2013

Då har jag provat gymmet ombord på båten, blev 30min löpning.
Att det gungar lite är bara roligt, övar balansen på samma gång..


Please give me

Åhh vad jag skulle vilja ha en Polar FT40 
 
På nästan alla bloggar som jag läser ser man den titt som tätt och alla har bara positiva saker att berätta om den.
Har läst på lite om den och den har många bra funktioner som också är lätta att förstå sig på, hatar när man vet att det finns bra funktioner men man vet inte hur man ska få igång dom..  
 
 
Vit eller svart är snyggast men hittade också en vårfin grön och beige.
Någon utav er som har en Polar? Vad tycker ni?

At work

Sitter just nu i min lilla hytt på Saga, börjar jobba om ca 15min.

Ska fram till fredag göra min pryo, då jag går med en och se hur man göra allt sen är jag redo för jobb! Äntligen

I och med att jag är ombord på Saga kommer inläggen att blir lite färre men ska göra mitt bästa för att uppdatera er om vad som händer här.


we'll do it together

Blev väldigt glad och lycklig igår när min älskling sa att han också ska börja äta enligt LCHF eller GI, att man kan bli så glad för det.. Men det är så mycket lättare om båda två gör det, även om han mest kommer göra det för att sommaren närmar sig, medan jag försöker ha det som en livsstil. 
 
Vi kommer nog att köra en mix utav både LCHF och GI, tar det bästa från båda haha.
Så det kommer bli mycket lax, kyckling, nötkött och massvis med goda grönsaker av alla sorter! 
 

Peak Performance

Åh vad jag skulle volja gå klädd i denna fina jackan från Peak Performance! Om jag ändå hade lite mer pengar.. 
Har lovat mig själv att spara så mcyket jag kan i 1-2 månader och då får jag unna mig något jag länge velat ha, denna jackan står högt upp på listan men får se vad det blir för något. 
 
 
Vad tycker ni blå eller svart? 

Tunigo

Tänkte tipsa om en app som jag precis laddat hem och som jag redan älskar!
 
Tunigo heter appen och det är en musikapp.
Den påminner mycket om spotify, musiken kommer från Spotify. I Tunigo kan du ladda ner färdiga spellistor utifrån olika gener ex. träning, party osv. Hur bra är inte det?
 
 
 
Finns olika spellister beroende på hur fort du ska springa, om du ska styrketräna

Blått e flott

Scraf H&M // skjorta Abercrombie & Fitch // Armband Present från min familj i USA // Skärp Gucci // Jeans Replay // Skor Converse
 
 
Blev mycket blått idag men varför inte.. 

SUNday

Åkte ner till Rödasten för att få lite friskt luft och njuta av solen, men det blev en kort promenad för vi höll nästan på att blåsa bort! Var mer eller mindre storm så det blev inte så mycket promenerande som det var tänkt.. 
 
 
 
Provade en app som jag laddat ner för ett bra tag sedan men aldrig använt

Instamoments 2

 
 
Njöt utav vårsolen på balkongen // Gjorde hemmagjort knäckebröd al á LCHF // Oslos operahous från båten //Del utav bryggan och Göteborgs skärgård // Läkarintyg för sjöfolk // Mysig lucnh med mamma och pappa på Sense

Nu kör vi

Efter de sista intensiva dagarna med utbildningar och introduktion ombord på Saga var jag enormt trött, men ville inte ens det men när jag väl kännde efter och tillät mig att känna efter insåg jag hur trött jag var. Kännde att jag behövde ett par dagar till att bara ladda och fulla på alla möjliga depår som behövde fyllas på, därför blev tyvärr bloggen lite lidande, sorry! 
 
Men nu är jag tillbaka och får erkänna att jag har saknat bloggen så nu kör vi! 
 
Kavaj Tommy Hilfiger // scarf H&M // Jeans Gina Tricot // Skor Nine West // Väska Marc By Marc Jacobs 

Introduktion på jobbet

Då sitter jag här hemma igen! 
Vet att jag inte varit så aktiv de senste dagarna men har haft introduktion på jobbet och även om det fanns wifi ombord vill blogg inte alltid sammarbeta med mig.. 
 
I tisdags åkte vi till Fredsikhamn där vi gick ombord på Stena Saga, på kvällen lossade vi ankare och styrde mot Oslo. Under våra dagar ombord fick vi introduktion utav fartyget, vi har gått runt och lärt känna Saga så vi hittar, nu börjar det kännas som att jag hittar men i tisdags var det en enda stor röra. Min hjärna var så trött och när man väl trodde at man har kolla på vart ex. restaurangen är inser man att nej, det har man inte.. Vi har också haft kassakurs och bäddkurs. 
 
Förutom att lära känna fartyget har vi fått mycket information och kurser i säkerhet, vi blev visade hur man gör för att fira ner en livbåt eller flotte. Alla är så duktiga och vet precis hur man ska göra så man känner sig väldigt trygg för även om man lärt hur man ska göra tar det nog ett tag innan man kan göra det även i sömnen. 
 
Har väldigt roliga dagar, alla är väldigt trevlig och snälla och vi lärde verkligen känna varandra väldigt bra vi som var där för introduktion. Jag känner mig väldigt taggad att få komma igång med jobbet, vet inte om jag kännt såhär förut.. 
 
När vi åkte hem till Göteborg passade jag på att köpa lite födelsedagspresenter iform utav massa nyttigheter - Not! 
 
Josefin hade lyckan med sig och vann ett par hundra på spelmaskinerna, kul! 

Yoghurt and berries

Igår försökte jag mig på att göra en inte bara god men också fin frukost, ni vet när man varvar bär med yoghurt. 
 
Såhär hade jag tänkt mig att det skulle se ut när även jag försökte men kom inte ens i närheten.. Övning ger färdighet säger man ju så jag får nog bara prova igen haha

I want a baby

Vet hur mycket jobb det är med en hund, det är ju precis som en bebis.. Men jag vill gärna ha en! Har alltid sagt att när jag köper hund ska det bli en Yorkshireterrier men har börjat fasta lite för Malteser också, vilken är er favoritras?

till sjöss

Väskan är packad och jag är redo för att ge mig utav till sjöss. 
 
Min första arbetsdag närmar sig mer och mer och nu är det dags för att få "träffa" det fartyg som jag ska jobba ombord på. Vi ska åka en tur med henne och få veta allt och lite till så vi kan fartyget innan och utan! Ska bli riktigt roligt.
 
Några bilder på hav som jag tagit på Hawaii och Block Island
 
Är uppvuxen i Bohuslän och har en stor förkärlek till havet och speciellt Hunnebostrand, där jag tagit dessa bilderna

Change

Innan mitt år i USA var jag ganska rädd för en sak - gå upp i vikt!
Nästan vem man än pratade med som varit au pair eller kännde någon som varit sa dom samma sak, det hade varit deras bästa år men de hade ökat i vikt.
 
Självklart behöver det inte vara något dåligt eller farligt att gå upp i vikt för vissa kan det till och med vara bra! Men jag ska erkänna att jag var lite rädd för att jag skulle öka i vikt, gissa vad som hände.. Jag gick upp en hel del i vikt!!
 
Kommer inte ihåg exakt vad jag vägde när jag åkte till USA men när jag vägde som mest stod vågen på 62kg, något jag aldrig vägt förut. Siffran i sig är inte så skrämande men när jag såg hur jag såg ut och jag visste att det inte var muskler som satt på min kropp utan fett, bara fett.. Men det är nog det man kan förvänta sig när man provat sig igenom nästan hela USAs godis och kaksortiment haha.
 
Här har ni en bild där ni kan se hur jag såg ut när jag vägde som mest och sedan efter 10månader.
 

Crispbread

Nu är knäckebrödet färdigt och jag har självklart redan hunnit att provsmaka det!
 
Blev helt klart nöjd med resultatet, det var lite småkrispigt lagom torrt. Tog mig två bitar direkt när det var färdigt med ost på, finns det något som slår nybakat bröd med ost på?!
 
Nygräddat och klart för att ätas
 
Perfekt avslutning på denna mysiga helg
 
Här kommer receptet för er som blev lite baksugna
 
200g solrosfrön
100g sesamfrö
60g linfrö
2msk fiberhusk
5dl vatten
lite salt
 
1. Blanda alla ingridienser och låt stå i 10min.
2. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper på en eller två plåtar.  
3. Skär i bitar med ex. pizzaslicer eller kniv
4. Grädda i ugnen på 160grader i 1timme och 10min
5. ÄT!!

Bread in the making

Fick ett recept utav en kompis på knäckebröd al á LCHF som jag har i ugen just nu, enligt min kompis ska det vara väldigt gott så ska bli roligt att se vad jag tycker.
 
 
 
 
 
 

Instamoments 1

Tänkte jag skulle haka på trenden och ha lägg upp några utav mina bilder från Instagram som jag tagit under veckan. 
 
 
 
En löptur med milslånga ben // Mitt förts pass med GRC // tjock dimma på Öckerö // Badade i 0gradigt vatten // Solen kom fram och värmde oss // Middags dejt med min älskling // Myste med chokladdoppade jordgubbar // Frukost framför Vasaloppet är en tradition // En av mina instabilder från förr veckan publicerades i vår lokaltidning 

Dag fylld av mat

Igår var det en riktig städdag, hatar att städa men älskar när det är färdigt och ser hur fint allt är, lite hatkärlek kan man väl kalla det.. 
 
Annars hadlade min dag mest om mat känndes det som, blev en god middag enligt nytt recept. På kvällen myste vi ner oss i soffan till mellon med ännu mer mat/snacks. 
 
Nötfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika serverade tillsammans med ungsbakad vitkål och en ostsås
 
 
Mitt snacks till mellon! Såå gott.. Chokladdoppade jordgubbar Mmm
 
Medan jag gick loss på jordgubbar valde Christoffer kex med mozarella och tomat
 
 

Vin o pasta

Igår "firade" vi att det var fredag och att helgen äntligen står för dörren men en mysig middag på vinopasta inne i stan. En liten men välsigt mysig och bra restaurang vi fick vår mat rekordfort och ooj!! Så gott det var Mmm! 
 
 
Idag har varit en riktig städardag, tråkigt men känns grymt bra när man är färdig! Har även varit på presentjakt till nästan halva Christoffers familj som fyller i veckan. 

Hemklickat

 
Klickade precis hem ett par Primeboots från Nelly.com, lovar att visa dom så fort jag fått dom. Längtar så mycket eftersom, hoppas bara dom passar, gjorde en liten chansning med storleken.. 
 
 

Basic safety

Både igår och iförrgår var jag på utbildning inför mitt nya jobb, vi gjorde en basic safety utbildning en många olika utbildningar man måste genomgå och klara för att få lov att arbeta ombord. 
 
Vi lärade oss mycket om HLR, hur man ska ta hand om skadade personer, vad man ska göra och vad man inte ska göra. I tisdags var det bara teori men igår var det mer praktiska övningar. 
 
Jag ska ju som sagt jobba på ett passagerarfartyg så det gäller att veta så mycket man kan om säkerhet och hur man ska agera i olika situationer och helst ska allt sitta i ryggmärgen! Så igår fick vi "bada" i havet(!) och prova på hur det är att sitta i en flotte samt hur man gör för att vända en flotte, kallt är nog bara förnamnet på vad det var. Nästan ingen känsel i fingrarna och en överlevnadsdräkt som läcker in lite vatten gör att man inte är så kaxig längre.. 
 
Förutom mellan 2-3 lager med byxor och tröjor hade vi dessa överlevnadsdräkter på oss när vi var i vattnet
 
Hade inte ett lika stort leende på läpparna när vi var färdiga men det var väldigt roligt och lärorikt men enormt kallt!!
 
 
Hela tisdagen var det en tjock dimma på Öckerö och man såg bara ett par meter ut men igår kom solen äntligen fram 
 
Förutom att öva på HLR och hur man vänder flottar hade vi brandövningar. Fick släcka olika bränder och gå in i en svart korridor för att släcka en eld men också rädda en person.